- 1,5 kg cotlet de miel cu os
- o ceapa marisoara
- 2 ardei kapia
- 50 ml ulei
- o lingurita pasta de rosii
- o lingurita de tarhon
- o lingurita de cimbru
- o lingura de faina alba
- sare si piper dupa gust
- ardei piscator cat va place
Mod de preparare
Ceapa si ardeii de taie marunt si se pun la calit in ulei intr-o cratita mai marisoara. Intr-o tigaie punem putin ulei si asezam cotletele de miel condimentate cu sare si piper, la prajit, intorcandu-le de pe o parte pe alta pana prind o crusta aramie.
Dupa ce ceapa si aredeii sunt bine calite, asa pana la transparenta, se adauga cotletele de miel si se pune apa sa le acopere. Se presara cimbrul si tarhonul se pune si pasta de rosii apoi se lasa la fiert sub capac la foc mic sa scada si sa se patrunda bine gusturile.
Cand furculita patrunde cu usurinta in carne inseamna ca este fiarta si urmeaza sa punem faina, amestecata in prealabil cu zeama de pe tocanita, mai lasam apoi sa dea doua trei clocote si punem si ardeiul piscator.
Se serveste fierbinte cu paine proaspata sau mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu