miercuri, 11 aprilie 2012

Oua Rosii de Paste

Ingrediente

  • 20-30 oua
  • foi de ceapa rosie sau galbena uscate
  • diverse frunze de sezon
  • o pereche ciorapi dama :)
Mod de preparare

         Ouale se spala si se sterg. Frunzulitele se pun la inmuiat in apa rece. Apoi pe fiecare ou in parte se pune cate o frunzulita si se infasoara cu o bucata de ciorap apoi se leaga cu ata. Se procedeaza astfel cu toate oule dar se pot lasa si nelegate daca va este greu.
          Intr-o oala pe masura se astern foile de ceapa apoi se pun oula cu grija sa nu se crape si la sfarsit se pune apa rece putina sare si se pun la fier la foc mic, mic de tot. Dupa aprox 1 ora dupa ce au prins sa fiarba se verifica un ou sa vedem daca sunt fierte, astfel: se scoate un ou pe o farfurie si se roteste, daca se invarte ca un titirez inseamna ca este fiert daca nu, se mai lasa si se verifica din nou peste 30 min, cand ar trebuii sa fie gata.
          Se scot pe o tava, asa fierbinti si se taie nodul de la ciorapi se curata de frunze si apoi cand sunt uscate de ung cu o bucatica de slanina . La sfarsit se sterg cu un sevetel de surplusul de grasime si apoi se aseaza in cosulet.



Considerente pentru vopsirea oualor in acest mod: 
- ceapa este un puternic antiseptic, contine uleiuri volatile ce da o aroma deosebita oualor; 
- grasimea aplicata apoi  inchide porii cojii oualor, acestea putand fi pastrate la loc racoros fara grija mai multe zile; 
- nu aveti de ce sa va ingrijorati daca albusul prinde putina culoare de la foile de ceapa, este totul natural.

Se servesc la masa de Paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu