Ei si atunci, europenii pripasiti prin america, amintindu-si ca plateau in tara lor de bastina o caciula de bani pentru o bucatica de ficat, cumpara acest produs proaspat si la un pret derizoriu, si il pregatesc in diferite feluri.
Asa ca si tocanita de ficat cu ceapa, publicata pe acest blog, ficateii "trasi" la tava sunt o delicatesa mult gustata de gurmanzi.
De ce aveti nevoie, pentru 2-3 portii?
- 500 gr ficat de curcan
- 100 ml ulei masline
- sare si piper dupa gust
- 100 ml de vin rosu sec
- eventual o lingura de smantana si rozmarin sau oregano
Ficatul se spala si se pune intr-o farfurie adanca apoi se toarna peste el vinul si se lasa asa cam 1 ora sa se fragezeasca. Asta deoarece spre deosebire de ficatul de pui, cel de curcan are textura ficatului de "vanat" fiind putin mai consistent. Dupa o ora se scoate ficatul pe o farfurie, se condimenteaza cu piper si se lasa sa se zvante.
Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul de masline la foc potrivit, iar apoi se pun bucatile de ficat pe care le rumenim frumos pe ambele parti cate 10-15 min. sub capac. Intre timp se pregatesc cartofii pai si se scoate muratura intr-un castron.
Se scoate apoi ficatul pe o farfurie ca sa se scurga de ulei si se serveste cu garnitura de cartofi pai si cu varza murata sau castraveti.
Pentru cunoscatori doar, ); in tigaie dupa ce scoatem ficatul se "arunca" o lingura de smantana, una de vin, putina sare si piper, se presara putin oregano sau rozmarin si se da doua trei clocote amestecand continuu. Va rezulta un sos deosebit de aromat ce se va asorta foarte bine cu ficatul.
Bună. Am gătit ficat de curcan exact așa, cu sos cu tot... fucking amazing. Recomand rețeta tuturor celor care vor să iasă din “tradițional. Multumesc mult.
RăspundețiȘtergereNe bucurăm mult ca v-a placut! Cu multă plăcere!
RăspundețiȘtergere