duminică, 10 martie 2013

Pulpa de Miel la Ceaun, cu Cartofi noi

Ingrediente:


  • o pulpa frumoasa de miel
  • 1 kg de cartofi noi
  • sare, piper, boia, rozmarin dupa gust
  • o felie de slaninuta si 2-3 catei de usturoi pentru impanat
  • ulei 50-100ml
  • un pahar de vin



Mod de preparare

         Pulpa spalata se aseaza pe un fund de lemn si se condimenteaza. Felia de slaninuta se taie in fasii potrivite iar cateii de usturoi curatati se taie in lung. Cu un cutit subtire se fac apoi gauri in pulpa si se impaneaza alternativ cu slaninuta si usturoi. Se unge apoi cu ulei si se pune in ceaun.
         In jurul pulpei asezam apoi cartofii curatati si taiati cubulete potrivite, condimentam cu putina sare, punem si restul de ulei si un pahar cu apa bagam ceaunul la cuptor, acoperit cu capacul.
Dupa aproximativ o ora verificam carnea cu furculita, daca patrunde usor inseamna ca pulpa este gata, daca nu o mai lasam, dar scoatem cartofii separat intr-o caserola sa nu se prea fiarba.
         Cand si carnea este patrunsa bine se adauga vinul si se mai lasa 15-20 min fara capac, sa se rumeneasca frumos.

Se felioreaza si se serveste fierbinte alaturi de garnitura de cartofi, peste care se presara putin rozmarin maruntit si sos din ceaun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu