duminică, 10 martie 2013

Rasol de Vitel cu Ciuperci

Nu cred ca este bucatica de vitel mai buna decat pulpa inferioara. Are tot ce iti poti dori de la o bucatica de carne, putin os pentru dulceata, cateva vinisoare de grasime si doar pentru cunoscatori -  maduva.



 Ingrediente


  • patru felii de pulpa inferioara de vitel
  • o mana de ciuperci 
  • sare, piper, boia dulce si  coriandru
  • frunze de patrunjel verde proaspete  
  • o ceapa mijlocie
  • doua linguri cu rosii uscate, in ulei de masline
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Vitelul se spala si se condimenteaza apoi se pune in ceaun la calit in putin ulei, intorcandu-se pe ambele parti sa prinda o crusta aurie.
Separat calim ceapa in ulei si cand este gata adaugam boia, rosiile uscate, mai invartim de doua trei ori si punem peste carne in ceaun. Adaugam  apa cat sa acopere, aruncam si ciupercile in ceaun si lasam la fiert la foc mic. 
Mai spre sfarsit, potrivim de condimente iar apoi cand carnea este patrunsa bine si se desprinde de pe os, pregatim faina amestecand-o bine, bine cu zeama din ceaun si apoi o turnam peste tocanita. Mai lasam 2-3 min la fiert presaram si o mana de patrunjel verde.

Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi piure




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu