luni, 8 aprilie 2013

Pilaf de Urzici


De Primavara


Ingrediente:

500 g urzici, 1 ceapă, 2 linguri ulei, 1 ceaşcă orez, sare, o lingura de pasta de rosii

Mod de preparare:

         Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile  în alt vas cu apă, astfel încât tot nisipul şi pământul de pe ele să rămână în fundul vasului. Se pun apoi la fiert. 

         Se prăjeşte ceapa tăiată mărunt cu ulei. Se adaugă orezul şi se prăjeşte uşor. Se scurg urzicile, se toacă, dar nu prea mărunt, se aşază în cratiţă cu orezul, se toarnă două ceşti de apă în care au fiert urzicile, se adauga si pasta de rosii apoi se potriveşte de sare si  se dă la cuptor 20 — 30 de minute. 
Orezul este fiert când luat între degete se sfărâmă uşor. Boabele de orez trebuie să rămână pe cat posibil întregi. 

Se serveşte rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu