Am primit reteta aceasta de la un maistru carmangier pensionar din Timisoara.
Prima data am preparat-o in 2005 iar de atunci nu cred ca am mai facut ajustari decat la procentele de grasime. Mie imi plac mai mult doar din carne de vita si oaie, voi faceti cum preferati dar MUSAI sa aiba oaie!!!
In ce priveste "grataritul" aici este schepsisul , micii nu se usuca pe gratar ci se prajesc,- pe jar de carbune iute/domol, cine vrea mici "prajiti bine" sa nu se oboseasca !
De regula se intorc doar pe trei parti avand grija ca ei sa "sara " pe gratar cand ii scapam din clestele de gratarit, asa vor fi prajiti la perfectie zemosi si gustosi.
Ingrediente:
1. Carne de porc - 1kg2. Carne de vita cu grasime - 1 kg
3. Carne de oaie cu grasime - 1/2 kg
4. Usturoi - 50gr
5. Piper - 6gr
6. Coriandru - 4gr
7. Cimbru - 4gr
8. Ienibahar - 1/2 lingurita
9. Sare - 20gr
10. O lingura de bicarbonat de sodiu stins cu putina apa minerala sau lamaie
11. Zeama de oase de vita pentru o aroma deosebita - 150ml
Se macina carnea si se amesteca bine impreuna, apoi se pun condimentele si se framanta sa se patrunda uniform.
Bicarbonatul de sodiu se stinge in apa minerala si se toarna peste compozitie framantandu-se apoi din nou, adaugand si zeama de oase.
Compozitia astfel formata se modeleaza in "mici" de dimensiunea dorita, care se pun pe o tava in straturi cu hartie de pergament intre ele.
Trebuie lasati la rece pana a doua zi pana se patrund toate aromele iar apoi... pe gratar cu ei.
Se servesc fierbinti cu chifle propaspate, cu mustar sau sare si cu...UN CAR CU BERE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu