- o gaina grasa de tara
- doi morcovi
- o ceapa mica
- un pastarnac
- o bucata telina
- un ardei gras rosu
- 1-2 rosii
- 500ml bors
- leustean frunze
- patrunjel frunze
- sare, piper dupa gust
- taitei de casa
Mod de preparare
Gaina portionata se pune la fiert, avand grija sa colectam spuma intre timp, si se lasa asa sa fiarba 30-45min.
Adaugam apoi sare si piper dupa gust si legumele taiate marunt - ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si se lasa la fiert la foc potrivit pana ce carnea e aproape gata. Cand carnea este fiarta adaugam rosiile, oparite in prealabil, curatate de pielita si taiate bucati mici.
Cand totul este fiert se adauga taieteii, tot acum se pune si verdeata tocata marunt, iar la sfarsit borsul, (se poate pune otet, daca nu aveti bors, dar e usor de preparat), se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se opreste focul.
Se serveste cu smantana si mamaliguta calda.
Cand totul este fiert se adauga taieteii, tot acum se pune si verdeata tocata marunt, iar la sfarsit borsul, (se poate pune otet, daca nu aveti bors, dar e usor de preparat), se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se opreste focul.
Se serveste cu smantana si mamaliguta calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu