joi, 19 mai 2011

Bulz Fagarasan

Ingrediente
  • costita afumata fara os 400g
  • branza de burduf 400g
  • 4 oua
  • malai 
  • sare dupa gust
  • cascaval 200g

Mod de preparare

            Se face o mamaliguta mai nici prea tare nici prea moale. Costita taiata felii subtiri se frige la tigaie si pe o parte si pe cealalta pana devine crocanta. In grasimea ramasa se fac ouale ochiuri, dar numai cand scoatem bulzul de la cuptor. 

            In 4 boluri pentru ciorba se aranjeaza feliile de costita prajita (cam 3-4 felii pentru o portie). Peste costita punem  mamaliga iar in  mijloc, cu lingura inmuiata in untura de la costita,  facem o gropita (mai mare, impingand mamaliga spre marginea bolului) pe care o umplem  cu branza de burduf (100 gr /portie), dupa care acoperim cu mamaliguta si presaram putin cascaval. Le dam la cuptor (incalzit in prealabil), 10-15 min, sa se topeasca cascavalul.

            Cand sunt gata le scoatem  si le  rasturnam cu grija in farfurii, in asa fel incat sa nu se strice forma rotunda a bulzului iar costita sa ramina pe mamaliguta. Pregatim apoi ouale ochiuri si punem cate un ou ochi deasupra fiecarui bulz, dupa care  radem cascaval din belsug prin razatoarea mica. In loc de cascaval se poate folosii si telemea de oaie .

Se serveste fierbinte, daca se doreste se poate adauga si smantana 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu