joi, 19 mai 2011

Mamaliga topanita, cu cas si slanina

Ingrediente


  • 200 gr faina de malai
  • 1 l apa
  • sare dupa gust
  • 150 gr slanina afumata
  • 350-500 gr  de cas, branza de burduf sau cascaval

Mod de preparare

            Punem apa la fiert. Adaugam sare si presaram putin malai apoi cand da in clocot  adaugam si restul de malai "in ploaie" amestecand continu sa nu se faca cocoloase. Lasam la fiert dupa ce am pus faina de malai circa 5 minute amestecand  mereu si avand  grija sa nu va stropeasca.  Nu trebuie sa iasa o mamaliga indesata ci una mai moale, deci atentie cat malai puneti si cat o fierbeti.

            Slanina afumata o taiem cubulete si o prajim. Pe fundul unui vas de lut punem cateva linguri de untura si  cateva cubulete de slanina prajita, peste punem un strat de mamaliga apoi iarasi punem un strat de cas razuit, untura, slanina si iar mamaliga fierbinte. Cladim in acelasi fel straturile pana cand terminam  ingredientele iar ultimul strat sa fie de mamaliga peste care presaram cas. 

P.S. In imagine mamaliguta este preparata in camping la gratar.






Punem  vasul la cuptor pentru cateva minute sa se topeasca branza  apoi se serveste fierbinte, cu smantana 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu