- 500 gr creier de vita sau vitel
- 2 oua
- 250 gr pesmet
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Creierul se spala si se lasa la scurs intr-o sita mai mare. Atentie este foarte fragil si trebuie manevrat cu grija! Ouale se bat ca pentru papara si se condimenteaza cu sare si piper. Creierul scurs de apa, se separa in portii potrivite, se trece prin ou iar apoi se tavaleste prin pesmet si se pune pe o farfurie.
Dupa ce am trecut prin pesmet tot creierul, punem la incalzit o tigaie cu ulei, avand grija ca stratul de ulei sa fie cam la jumatea grosimii bucatilor de creier.
Presaram putin pesmet in tigaie, sa verificam daca uleiul este fierbinte, iar apoi asezam bucatile de creier la prajit, cam 5-6 minute pe fiecare parte, la foc nu prea mare ca se se patrunda dar verificand din cand in cand sa nu se arda. Dupa ce prajim bucatile pe ambele parti, le scoatem din tigaie si le aseazam pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie pentru a absorbii excesul de ulei.
Presaram putin pesmet in tigaie, sa verificam daca uleiul este fierbinte, iar apoi asezam bucatile de creier la prajit, cam 5-6 minute pe fiecare parte, la foc nu prea mare ca se se patrunda dar verificand din cand in cand sa nu se arda. Dupa ce prajim bucatile pe ambele parti, le scoatem din tigaie si le aseazam pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie pentru a absorbii excesul de ulei.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi pai (sau natur), stropit cu lamaie sau cu salata de hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu