- 1 kilogram carne de porc cu putina grasime
- 300 gr cârnaţi proaspeti, afumaţi
- 3-4 căţei de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 3-4 linguri de untură de porc
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1-2 foi de dafin
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Tăiaţi carnea şi cârnaţii în bucati potrivit de mari, apoi curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit. Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă de tablă dupa care adăugaţi şi rumeniţi carnea. După ce s-a rumenit carnea, adăugaţi cârnaţii si boia de ardei şi mai prăjiţi totul încă 5 minute dupa care adăugaţi usturoi şi inabusiti totul 1-2 minute.
Acum e timpul sa adaugati vinul, cimbrul si foile de dafin. Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 15-20 minute, sa se patrunda gusturile. Potriviti de sare, piper completaţi cu putina untura dacă e cazul.
Mai fierbeţi înăbuşit 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu