sâmbătă, 18 iunie 2011

Tochitura "La bunica"

Ingrediente

  • 1 kilogram carne de porc cu putina grasime
  • 300 gr cârnaţi proaspeti, afumaţi
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 3-4 linguri de untură de porc
  • 1/2 lingurita  boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita  de cimbru
  • 1-2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare

       Tăiaţi carnea şi cârnaţii în bucati  potrivit de mari, apoi curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit. Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă de tablă dupa care adăugaţi şi rumeniţi carnea. După ce s-a rumenit carnea, adăugaţi cârnaţii si boia de ardei şi mai prăjiţi totul încă 5 minute dupa care adăugaţi usturoi şi inabusiti  totul  1-2 minute. 
       Acum e timpul sa adaugati vinul, cimbrul  si foile de dafin. Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 15-20 minute, sa se patrunda gusturile. Potriviti de sare, piper completaţi cu putina untura dacă e cazul. 
Mai fierbeţi înăbuşit 5 minute.



Se serveste fierbinte cu mamaliga, oua ochiuri si o lingura de branza de burduf, totul stropit cu sosul format.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu