- 500 gr ficat de curcan
- 2-3 cepe mari
- 50 ml ulei
- 100 gr masline negre
- 200 ml vin rosu demisec
- 2-3 foi de dafin
- sare si piper dupa gust
- o lingura boia de ardei dulce
Ficatul se spala si se lasa la marinat in vin. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei intr-o tigaie mai mare pana incepe sa se rumeneasca.
Se adauga apoi ficatul condimentat cu piper si se soteaza cam 5 minute, intorcand-ul pe ambele parti, dupa care se pune boiaua, se mai soteaza 2-3 min apoi se pune vinul, foile de dafin, maslinele si se lasa la fiert sub capac la foc mic aprox 30-40 min., se completeraza cu apa daca este nevoie si se mai lasa la fiert 10 min. Nu se sareaza decat cand se serveste!
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi piure
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu