- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne de vita
- 1/2 kg carne de oaie
- 1/2 kg slanina cruda in cazul in care carnea este macra
- ustoroi 50gr
- sare 25gr
- piper 4gr
- cimbru 4gr
- coriandru 4gr2gr
- boia 2gr
- 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
- Zeama de oase 150-200ml
Mod de preparare
Carnea se da prin masina de tocat sau se poate cumpara gata tocata, se amesteca intr-un vas mai mare, se adauga condimentele si usturoiul . Se framanta bine iar apoi se adauga bicarbonatul stins in apa dupa care se framanta inca 5-10 min sa se omogenizeze bine.
Cu mainile umezite se formeaza mititeii in forma stiuta si se pun pe o tava, intre straturile de mititei punandu-se hartie pergament ca sa nu se lipeasca unii de altii. Se pun apoi la rece pentru 24 h sa se patrunda bine gusturile.
Se pregatesc prajiti la gratar, la foc iute fara flacara si se servesc cu chifle si mustar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu