marți, 21 iunie 2011

Mititei

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1/2 kg carne de oaie
  • 1/2 kg slanina cruda in cazul in care carnea este macra
  • ustoroi 50gr
  • sare 25gr
  •  piper 4gr
  •  cimbru 4gr 
  • coriandru 4gr2gr
  • boia 2gr
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • Zeama de oase 150-200ml


Mod de preparare

             Carnea se da prin masina de tocat sau se poate cumpara gata tocata, se amesteca intr-un vas mai mare, se adauga condimentele si usturoiul . Se  framanta bine iar apoi se adauga bicarbonatul stins in apa dupa care se framanta inca 5-10 min sa se omogenizeze bine.
             Cu mainile umezite se formeaza mititeii in forma stiuta si se pun pe o tava, intre straturile de mititei punandu-se hartie pergament ca sa nu se lipeasca unii de altii. Se pun apoi la rece pentru 24 h sa se patrunda bine gusturile.

Se pregatesc prajiti la gratar, la foc iute fara flacara si se servesc cu chifle si mustar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu