- 1 kg carne, cotlet de porc fara os de preferinta
- 2 linguri făină,
- 2 ouă,
- 100 gr pesmet,
- 200 ml ulei,
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Cotletul se taie felii de 1 cm grosime. Daca doriti puteti sa bateti putin feliile de carne cu ciocanul pentru carne, pentru a rupe putin fibrele, (asa facea bunica dar eu nu obisnuiesc sa fac asta), iar apoi se condimenteaza. Se dau prin faina, in ou batut si apoi in pesmet si se pun in asteptare pe o tava.
Se infierbanta uleiul intr-o tigaie asa cam de 0,5 cm, iar cand este destul de fierbinte, se pun snitelele să se rumenească pe o parte, apoi se intorc pe cealaltă parte. După ce se rumenesc frumos pe ambele părţi, se aşază pe o farfurie fierbinte pe un servetel de hartie.
In acelasi fel se pot prepara snitele din piept de pui taiat transversal, sau cotlet de vitel .
Snitelele se servesc calde, cu garnitura de cartofi piure si varza rosie calita sau cu muratura ori salate de sezon, tocanita de ciuperci etc
Cotletul se taie felii de 1 cm grosime. Daca doriti puteti sa bateti putin feliile de carne cu ciocanul pentru carne, pentru a rupe putin fibrele, (asa facea bunica dar eu nu obisnuiesc sa fac asta), iar apoi se condimenteaza. Se dau prin faina, in ou batut si apoi in pesmet si se pun in asteptare pe o tava.
Se infierbanta uleiul intr-o tigaie asa cam de 0,5 cm, iar cand este destul de fierbinte, se pun snitelele să se rumenească pe o parte, apoi se intorc pe cealaltă parte. După ce se rumenesc frumos pe ambele părţi, se aşază pe o farfurie fierbinte pe un servetel de hartie.
In acelasi fel se pot prepara snitele din piept de pui taiat transversal, sau cotlet de vitel .
In acelasi fel se pot prepara snitele din piept de pui taiat transversal, sau cotlet de vitel .
Snitelele se servesc calde, cu garnitura de cartofi piure si varza rosie calita sau cu muratura ori salate de sezon, tocanita de ciuperci etc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu