joi, 17 noiembrie 2011

Cartofi Frantuzesti

Ingrediente

  • 6-7 cartofi medii
  • 5-6 oua 
  • 50ml ulei masline
  • 350 gr parmezan sau cascaval razuit 
  • 300 gr carnati afumati uscati
  • 300 gr smantana
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare.

         Cartofii se spala si se pun la fiert la foc mic fara sa se curete de coaja. Cand furculita patrunde cu usurinta in ei, se scot se racesc iar apoi se taie rondele.  Ouale  se fierb si acestea 5-6 min dupa ce dau in clocot, apoi se racesc brusc sub jet de apa 2-3min, se decojesc si se taie si acestea rondele. Carnatii afumati se taie... tot  rondele da' subtiri, subtiri.  
         Toate acestea find pregatite, se incepe  prepararea  intr-un vas de Jena, ca daca zic de lut nu mai face nimeni ca nu are, de forma dreptunghiulara si adanc de o palma buna. 
         Se aseaza un strat de cartofi, se condimenteaza, apoi un strat de rondele de oua, unul de rondele de carnati si se presara parmezan, urmand aceasta succesiune pana terminam ingredientele in aceasta ordine, dupa care se stropesc cu uleiul de masline iar la urma se pune smantana peste tot acest aranjament.
         Se pune capacul si se da la cuptor la foc mediu 25-30 min pana observati ca parmezanul si smantana s-au topit, apoi se ia capacul si se mai lasa putin sa se rumeneasca.

Se servesc calzi sau chiar si reci cu adaos de smantana dupa plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu