Au suficienta suculenta, poti sa spui ca sunt o combinatie intre pulpa si aripa, nu au oasele acelea subtiri si lungi ale pulpelor, si nici nu sunt seci ca si pieptul.
Dar... de ce atata vorbarie, "de gustibus non discutandum" asa ca nu va ramane decat sa incercati.
Ingrediente:
- 6 aripi de curcan
- o ceapa potrivita
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- un pumn de masline
- 100 ml ulei masline
- 100 ml supa de curcan strecurata
- 100 ml vin alb sec
- sare, piper, busuioc, rozmarin dupa gust
Mod de preparare
Aripile de curcan curatate si spalate se condimenteaza cu toate cele mentionate si se aseaza intr-o tava pe masura. Ceapa se taie pestisori si se preasara in tava impreuna cu morcovii si ardeiul taiati cubulete. Adaugam uleiul si supa peste toate acestea, punem si maslinele, acoperim cu folie si introducem tava la cuptor la foc mediu, pentru 45-50 min sa fiarba inabusit.
Dupa cca. 50 min se incearca carnea cu furculita iar daca patrunde usor inseamna ca este facuta si se poate adauga vinul, se mai lasa 5 min acoperite iar apoi inca 10-15 min fara folie sa se rumeneasca frumos fara sa se arda, timp in care se stropesc din cand in cand cu sosul format.
Ca sa nu se arda puteti sa le acoperiti cu cate o feliuta subtire si lunga de slanina.
Ca sa nu se arda puteti sa le acoperiti cu cate o feliuta subtire si lunga de slanina.
Se servesc calde cu garnitura de cartofi natur sau piure, si muraturi, sau daca preferati "cranberry" sos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu