- 6-8 felii de cotlet
- sare, piper
- ulei de masline
- otet de mere
- o leg de asparagus
- 300gr ciuperci
- 2 ardei capia
- 2 cepe rosii mici
- 1 dovlecel mic
Mod de preparare
Cotletul taiat felii generoase (carnea taiata subtire sau "batuta" se usuca) se condimenteaza de dimineata buna si se lasa la rece in frigider pe un fund de lemn.
La apropierea orei multasteptate se pregateste si incinge gratarul, se curata si se unge cu o felie de slanina , asa ca dupa o iarna lunga. Se aseaza feliile de cotlet pe gratar si se tin aprox 3-5 minute pe fiecare parte asa incat sa ramana suculente si usor rozulii in mijloc si cu dungile de rigoare pe exterior.
La apropierea orei multasteptate se pregateste si incinge gratarul, se curata si se unge cu o felie de slanina , asa ca dupa o iarna lunga. Se aseaza feliile de cotlet pe gratar si se tin aprox 3-5 minute pe fiecare parte asa incat sa ramana suculente si usor rozulii in mijloc si cu dungile de rigoare pe exterior.
Legumele se spala apoi se taie, aspargusul in trei, ardeii capia rondele, ceapa in 4, dovlecelul in patru si apoi bucatele, cuipercile felioare.
Se pun toate intr-o tigaie, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga o lingura de otet si apoi se stropesc usor cu ulei de masline, cam doua linguri. Se pune tigaia la foc si se calesc putin legumele dar fara a le fierbe pentru ca se inmoaie si nu mai stie nimeni ce mananca.
Se serveste apoi cotletul cu garnitura de legume, "hashul" este sa le terminati deodata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu