marți, 25 septembrie 2012

Oua "Buna Dimineata"

Contrar obiceiului american de a servi la micul dejun "Bacon and Egs"  ouale "Buna dimineata" sunt la fel, daca nu chiar mai mult, apreciate si servite in majoritatea gospodariilor romanesti de... nu vreau sa gresesc de cand. Sunt usor de preparat si deosebit de gustoase, fiind o masa sanatoasa pentru inceputul zilei.
"Buna Dimineata" eu le-am botezat, ia uitati-va si dvs, nu va incanta  Duminica dimineata, o mancare ca acea din imaginea alaturata?

Ingrediente
  • 5-6 oua
  • 100gr cascaval
  • un cubulet de unt
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

         Intr-o tigaie nu foarte larga, doar atat cat sa cuprinda 6 oua se topeste untul cu atentie sa nu se arda si cand este fierbinte se sparg ouale si se acopera imediat cu un capac.
         Se taie intre timp feliute de cascaval asa cam de 2 cm/8cm si groase cam de 1/2 cm, iar cand ouale sunt aproape gata se aseaza intre galbenusurile acestora, se acopera iarasi cu capacul si se mai lasa 2-3 min sa se topeasca.
Eu prefer galbenusurile moi, sa poti intinde un dumicat de paine in ele, dar totul este dupa preferinta dvs.



Se servesc ca mic dejun, cu paine sau cornuri calde si insotite de un pahar mare cu lapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu