- 1kg fasole verde pastai
- 2 rosii bine coapte
- un ardei capia
- 2 morcovi
- 2 patrujei
- o ceapa potrivita
- sare si piper dupa gust
- o lingurita cimbru proaspat
- o lingurita de patrunjel verede tocat
Mod de preparare
In principiu la supa de fasole verde se folosesc aceleasi ingrediente ca la ciorba de fasole uscata, dar proaspete nu conservate si desigur fara afumatura .
Pastaile se spala si se curata la capete de ate, apoi se rup in doua dupa care se pun intr-o oala la fiert. Tot acum punem inoala si ceapa intreaga, ardeiul taiat marunt, morcovii si patrunjeii taiati in patru, binenteles toate curatate inainte.
Rosiile se oparesc apoi se curata de pielita si se toaca cat mai marunt si se adauga mai spre sfarsit cand totul este aproape fiert.
Dregem de sare si piper, punem patrunjelul verde, cimbrul si o ligurita de ulei de masline, lasam sa mai dea doua trei clocote, iar chiar la sfarsit scoatem ceapa cu o spumiera.
Se serveste ca fel intai, cu paine proaspata, ardei piscator si eventual smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu