Laptii de Crap, o mancare delicioasa pentru cunoscatori, printre care va veti putea numara si dvs. in curand, daca veti incerca.
Si in definitiv care ar fi problema? Doar consumam si apreciem atat de mult icrele de crap, sau o multime de alti pesti. incat nu vad de ce laptii ar fi mai putin gustosi sau apreciati.
Stiti desigur, ca icrele provin de la femele si cu certitudine este de prisos sa mentionez, ca lapti provin de la masculi, fac asta totusi, pentru a ma asigura ca fiecare dintre dumneavoastra a stiut ce a mancat pana acum si are o idee despre ce probabil va incerca sa manace, adica laptii.
Ca sa va faceti o idee despre consistenta laptilor, pot sa va spun ca asa cum de foarte multe ori se precizeaza, ca barbatii nu gandesc cu capul, veti vedea ca laptii sunt foarte aproape de consistenta creierului de vita, porc sau oaie, care in bucataria traditionala Romaneasca se consuma frecvent.
Pentru Lapti la Ceaun nu aveti nevoie decat de laptii unui crap tomnatic, asa de 3-4 kg, sare si piper dupa gust, un ou batut bine, bine, faina alba, si pesmet.
Ca si garnitura las la latitudinea dvs., dar sugerez o mamaliguta, insotita de un mujdei vartos si un vin alb demisec, de Dragasani. La fel de bine se vor asorta si cartofii pai de casa, asta daca vreti sa mentineti traditia, daca nu, improvizati.
In fotografia atasata veti consta ca m-am "fandosit" si eu un pic si sotia a pregatit o garnitura de cupe de aluat de cornuri, umplute cu pasta de branza sarata, amestecata cu frunze de ceapa si patrujel.
Dar sa revenim la ce ne doare, laptii se spala si se aseaza intr-o sita sa se scurga bine apoi se taie bucatele potrivite, se condimenteaza si se dau prin faina alba, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet si se aseaza pe o farfurie.
Se incinge uleiul intr-un ceaun pe masura si se pun la prajit la foc potrivit, pana devin aurii,se scot apoi pe un servetel intr-o farfurie sa se absoarba uleiul.
Intre timp se pregateste si garnitura si nu mai ramane decat sa fie serviti, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu