duminică, 14 octombrie 2012

Taitei cu Varza

Alaturi de Placinta cu Varza, Taiteii cu Varza sunt doua din felurile preferate de mancare ale sotiei mele. 
Modul de preparare este destul de usor iar ca ingrediente tot ce aveti nevoie este o varza indesta cam de 1 kg, 250 gr de taiteii lati sau fluturasi, putin ulei, sare si piper. Varza se spala, se taie fidelute si se sareaza dupa care se pune la calit intr-o cratita. 
Cand varza este calita bine si s-a inmuiat, se condimenteaza si cu piper si se adauga taiteii, fierti in prealabil (daca nu aveti prealabil puteti sa ii fierbeti si intr-o oala), se amesteca bine si se servesc calzi.


Pofta buna!



Crap cu sos Mufalata




In curand

Pui cu Pasta Alfredo

Ingrediente
  • 4-6 pulpe de pui dezosate
  • unt cat o nuca
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan
  • 100 ml frisca nebatuta sau smantana proaspata
  • 50 ml Worcestershire sos  sau o anchoa maruntita bine, bine
  • 500 gr fettuccine
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Incepem prin a pune untul la topit intr-o tigaie, apoi  punem pulpele de pui condimentate  la prajit. 
In alta tigaie punem uleiul de masline si usturoiul maruntit sa se caleasca apoi adaugam smantana sau frisca, sosul sau anchoa si condimentam cu sare si piper  lasand sa fiarba la foc mic, in timp ce amestacam sa nu se arda. 


Dupa doua trei clocote adaugam parmezanul si omogenizam bine. Separat se fierb pastele "al dente" dupa instructiunile de pe ambalaj.
Pulpele se scot pe o farfurie, iar pastele scurse se pun in sosul Alfredo si apoi  se aseaza ca si garnitura alaturi de pui pe farfurie, ornandu-se cu patrunjel verde proaspat.

Se servesc calde cu paine prajita condimentata cu ulei de masline si usturoi.

Cotlet de Porc cu Legume






marți, 9 octombrie 2012

Lapti de Crap la Ceaun

            Laptii de Crap, o mancare delicioasa pentru cunoscatori, printre care va veti putea numara si dvs. in curand, daca veti incerca. 
Si in definitiv care ar fi problema? Doar consumam si apreciem atat de mult icrele de crap, sau o multime de alti pesti. incat nu vad de ce laptii ar fi mai putin gustosi sau apreciati.
            Stiti desigur, ca icrele provin de la femele si cu certitudine este de prisos sa mentionez, ca lapti provin de la masculi, fac asta totusi, pentru a ma asigura ca fiecare dintre dumneavoastra a stiut ce a mancat pana acum si are o idee despre ce probabil va incerca sa manace, adica laptii. 

            Ca sa va faceti o idee despre consistenta  laptilor, pot sa va spun ca asa cum  de foarte multe ori se precizeaza, ca barbatii nu gandesc cu capul, veti vedea ca  laptii sunt foarte aproape de consistenta creierului  de vita, porc sau oaie, care in bucataria traditionala Romaneasca se consuma frecvent. 

            

 Pentru Lapti la Ceaun  nu aveti nevoie decat de laptii unui crap tomnatic, asa de 3-4 kg, sare si piper dupa gust, un ou batut bine, bine, faina alba, si pesmet. 
             Ca si garnitura las la latitudinea dvs., dar sugerez o mamaliguta, insotita de un mujdei vartos si un vin alb demisec, de Dragasani. La fel de bine se vor asorta si cartofii pai de casa, asta daca vreti sa mentineti traditia, daca nu, improvizati.
             In fotografia atasata veti consta ca m-am "fandosit" si eu un pic si sotia a  pregatit o garnitura de cupe de aluat de cornuri, umplute cu pasta de branza sarata, amestecata cu frunze de ceapa si patrujel.

Dar sa revenim la ce ne doare, laptii se spala si se aseaza intr-o sita sa se scurga bine apoi se taie bucatele potrivite, se condimenteaza si se dau prin faina alba, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet si se aseaza pe o farfurie. 
Se incinge uleiul intr-un ceaun pe masura si se pun la prajit la foc potrivit, pana devin aurii,se scot apoi pe un servetel intr-o farfurie sa se absoarba uleiul.

Intre timp se pregateste si garnitura si nu mai ramane decat sa fie serviti, pofta buna!