- un file de somon
- sare, piper, busuioc dupa gust
- 50 gr otet balsamic
- 100 gr cus-cus
- un ardei kapia
- o ceapa mijlocie
- 50 ml ulei de masline
- iarba de mare uscata si condimentata 6-8 bucati
Mod de preparare
Se incinge gratarul si se pune file-ul de somon, condimentat cu sare si piper, cu pielea pe gratar. Se unge cu ulei de masline si se lasa la foc mic. Pe masura ce se patrunde, se presara busuiocul sfaramat si se stropeste cu otet balsamic. Nu se intoarce de pe o parte pe alta!
Intre timp se caleste ceapa taita marunt in ulei de masline, se adauga cus-cus care se rumeneste putin si apoi se adauga doua cani de apa sau supa de carne si se fierbe la foc mic pana se separa frumos. Condimentam dupa gust cu sare si piper, busuioc si la sfarsit adaugam ardeiul kapia taiat marunt.
Somonul se serveste desprinzandu-se de pe piele cu o paleta, alaturi de cus-cus si iarba de mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu