Ingrediente:
- 5 kg de carne de porc;
- 1,5 kg de slanina;
- 3-5 capatani de usturoi;
- sare si piper dupa gust, eventual putina boia de ardei dulce;
- cimbru si ienibahar cate o lingurita din fiecare
- intestine subtiri (curatate si tinute in apa rece sa nu se usuce)
Se toaca carnea si slanina, de preferinta mai mare, se amesteca cu condimentele si se framanta bine pana se omogenizeaza. Se gusta si eventual se mai adauga condimente, apoi aceasta compozitie se introduce in intestinele preagatite, fie cu masina de tocat, cu stutul de umplut carnati, sau daca aveti, cu "carnaterul" (o seringa mare cu care se umplu intestinele).
Dupa ce sunt gata carnatii se impung cu un ac in locurile in care sunt pungi de aer, se portioneaza dupa preferinta, prin strangulare si rasucire din loc in loc.
Se pun apoi pana a doua zi la rece, de preferinta atarnati pe cozi de matura, sa se zvante si sa se patrunda mirodeniile, dupa care se pot consuma proaspeti, sau afuma pentru a fi uscati si pastrati o perioada mai indelungata .
La afumat, nu va sfiiti sa adaugati si 2-3 rotocoale de cascaval' sa tina de urat carnatilor, caci nu este combinatie mai placuta langa un pahar de palinca.
La afumat, nu va sfiiti sa adaugati si 2-3 rotocoale de cascaval' sa tina de urat carnatilor, caci nu este combinatie mai placuta langa un pahar de palinca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu