- 0,5 kg carne de vita
- 0,5 kg ceafa de porc
- 0,5 kg carne de miel sau oaie
- 2 kg de cartofi (noi)
- 1 kg de ceapa
- 2 ardei grasi
- 3-4 rosii proaspete sau rosii uscate, in ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri de boia dulce
- 1 lingurita de boia iute
- 1 lingurita de piper
- 2 lingurite de sare
- 1 lingura de vegeta
- 3-5 frunze de dafin
- 1 lingurita de cimbru
- 70 gr de piure de tomate
- 2 dcl de ulei (se poate folosi si uleiul de
masline de la rosiile uscate) - 1 dcl de vin alb sau rosu sec
Mod de preparare
Asezati la foc un ceaun mai mare, puneti cam 50 ml de ulei, aruncati (in ceaun) ceapa taiata "pestisori" presarata cu putina sare si o caliti la transparenta. Adaugati apoi ardeii grasi si rosiile proaspete (sau uscate) taiate cubulete, caliti putin, stingeti cu apa si fierbeti 5-10 min.
Apoi adaugati carnea de vita taiata in bucatele potrivite, acoperiti cu apa si fierbeti 30min, dupa care adaugati carnea de porc si miel, iar apoi usturoiul maruntit, boia dulce si iute, piperul, vegeta, piureul de tomate, foile de dafin, potriviti de sare.
Cand carnea este fiarta adaugati cartofii taiati cubulete si cimbrul, avand grija ca ingredientele sa fie acoperite cu apa aprox 1-1,5 cm. Lasati sa fiarba la foc mic pana cartofii sunt fierti, adaugati vinul si mai dati un clocot –doua. Daca este prea mult sos, mai puteti adauga 1-2 cartofi razutiti, pentru a-i da o mai mare consistenta si mai fierbeti 10-15 min.
Atentie, consistenta Gulasului trebuie sa fie aceea a unei supe dese, nu a unei tocanite ingrosate!
Atentie, consistenta Gulasului trebuie sa fie aceea a unei supe dese, nu a unei tocanite ingrosate!
Se serveste fierbinte, cu paine proaspata si vin din belsug!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu