Ingrediente
- o limba de vita
- 1/2 kg de ciuperci de preferinta hribi sau galbiori
- o ceapa
- o lingura de boia de ardei dulce
- 50 gr pasta de rosii
- 50 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- o lingurita rasa de cimbru
- o linguritra de patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Limba se spala si se pune la fiert cu putina sare avand grija ca spuma formata sa se colecteaze cu spumiera. Separat se fierb ciupercile nu mai mult de 10 -15 minute, se strecoara si se taie felii subtiri.
Cand limba este fiarta se scoate pe un platou si se curata de pielita, dupa care se taie in felii transversale de 0.5- 1 cm .
Intr-o alta cratita, ceapa taiata marunt se caleste in 50 ml ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga boiaua de ardei, se mai caleste 1 min si se stinge cu aprox 1 litru din zeama in care a fiert limba, amestecand continuu. Se adauga apoi pasta de rosii, se potriveste de sare si piper se pun ciupercile si limba, cimbrul, patrunjelul, foile de dafin si se mai fierbe 15-20 min.
Se serveste ca fel doi cu garnitura de cartofi natur sau piure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu