- o limba de vita
- 6-8 cartofi noi
- o ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 200 gr smantana
- o lingurita rasa de vegeta
- sare, piper
- 50 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se spala limba de vita si se pune la fiert cu putina sare, avand grija ca spuma ce se formeaza pe masura ce fierbe, sa se colecteze cu spumiera pentru a obtine o zeama de carne limpede. Cand este fiarta, lucru care il veti constata cu furculita, prin cat de usor aceasta patrunde in carne, se scoate pe un platou si se curata de pielita, dupa care se taie transversal in felii de 0,5- 1 cm.
Se curata cartofii si se taie cubulete de 3-4 cm, se pune ceapa la calit in ulei iar cand aceasta devine sticloasa, se adauga parte din zeama de carne, iar apoi cartofii, avand grija ca zeama sa fie suficienta pentru fiertul cartofilor, tot acum punem vegeta, foile de dafin si piperul (dupa gust).
Cand cartofii au fiert, adaugam limba taiata felii, smantana, usturoiul pisat si patrunjelul tocat, amestecam usor iar daca este necesar se mai adauga putina zeama de carne si mai lasam sa fiarba aprox. 10 min la foc mic.
Se serveste calda ca fel doi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu