Ingrediente
- doua legaturi de brocoli
- o ceapa de marime potrivita taiata marunt
- un catel de usturoi, maruntit
- doi morcovi taiati cubulete
- un patrunjel taiat cubulete
- o lingurita de frunze de patrunjel tocate
- 100 gr de parmesan razuit
- sare, piper dupa gust
- 100 gr smantana
- doua galbenusuri de ou
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Se caleste ceapa pana devine sticloasa, adaugati legumele si caliti inca 5-10 min dupa care se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 min . Se separa brocoli in dimensiuni potrivite se spala si se pun si acestea la fiert completand cu apa daca este necesar, in acelasi timp potriviti de sare si piper.
Cand si brocoli au fiert adaugati parmesanul amestecand in acelasi timp ca sa nu se adune, presarati patrunjelul verde, mai dati un clocot doua si luati de pe foc.
Amestecati smantana cu cele doua galbenusuri si dregeti supa la 20-30 min dupa ce s-a oprit din fiert.
Se serveste calda cu crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu