- 200 gr file de peste (somon, biban, pastrav etc)
- 200 gr smantana
- 100 gr maioneza (preparata acasa sau cumparata)
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
- o lingurita patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Fileul de peste fara piele se fierbe aprox. 10 min se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza din 2 galbenusuri de ou si 50 ml ulei, se adauga smantana, usturoiul pisat, patrunjelul si se condimenteaza cu piper si sare dupa gust.
Dupa ce pestele s-a racit se desface cu mana in dimensiuni potrivite fara a se taia, se adauga in compozitia preparata. Se incorporeaza amestacand usor ca pestele sa nu se sfarame, dupa care se acopera vasul si se pune la frigider 1-2 ore ca sa se patrunda gusturile.
Se serveste rece, ca aperitiv pe paine prajita sau biscuiti sarati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu