- 2-3 cutii de fasole prefiarta (850gr cutia) sau fasole uscata 1,5kg
- doua ciolane afumate (sau unul daca este mai mare)
- sau carnati afumati in loc de ciolane
- o ceapa taiata marunt
- o lingurita frunze de leustean taiate marunt
- 50 ml ulei
- o lingurita rasa de boia de ardei dulce
- 65 gr de pasta de rosii
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se spala ciolanele si se pun la fiert intr-o oala de marime potrivita. Cand furculita patrunde cu usurinta in carne si aceasta incepe sa se desprinda de pe os, ciolanele se scot pe o farfurie si se dezoseaza, apoi daca doriti, carnea se poate taia in bucati mai mici.
Ceapa taiata marunt se pune la calit intr-un ceaun in cei 50 ml de ulei, pana se rumeneste usor, dar usooor, apoi se adauga boiaua de ardei si dupa aprox 30 sec se stinge cu un polonic din zeama de pe carne, pe care desigur nu ati aruncat-o. Daca in loc de ciolane folositi carnati, atunci ii rumeniti deodata cu ceapa.
Doua din conservele de fasole, deschise in prealabil, se scurg de zeama si se pun in ceaun impreuna cu cea de-a treia, care se pune cu zeama cu tot, dar fara cutie. Completam apoi cu zeama de pe carne incat sa acoperim cu 2-3 cm peste fasole, adaugam pasta de rosii, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam la fiert sub capac la foc mic aprox 30-45 minute. Daca se foloseste fasole uscata, aceasta se lasa la inmuiat de cu o seara inainte, iar apoi se pune la fiert, se arunca prima apa dupa care se fierbe pana se inmoaie dar fara sa crape bobul.
In sfarsit adaugam carnea, presaram leusteanul si mai dam un clocot, doua dupa care se poate servi.
Acasa am preparat-o cu ciolane, iar in camping cu carnati caci este mai simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu