miercuri, 20 aprilie 2011

Ciorba de miel cu tarhon

Reteta culinara pentru prietenul si finul meu Mihai S.











Ingrediente:


- Cap, gat si extremitatile picioarelor, coada de miel
- 2 morcovi
- 2 patrunjei
- o ceapa mijlocie
- 50gr orez
- bors sau otet dupa gust
- un galbenus de ou
- tarhon 2-3 lingurite
- 250 gr smantana
- 50 ml ulei
- sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

          Carnea curatata, capul crapat in doua si spalate in prealabil, se pun in apa rece si se lasa 15- 20 min. Zarzavaturile si ceapa taiate cubulete mici sau date prin razatoarea mai mare, se calesc 2-3 min in ulei intr-o oala de 4-5 litri, apoi se adauga carnea cu tot cu apa in care a stat si se pune putina sare pentru a coagula spuma, care se va culege cu spumiera pe masura ce fierbe.
          Se fierbe aprox. 50-60 min., dupa care se scoate carnea pentru a fi dezosata si apoi se pune inapoi in ciorba impreuna cu orezul si se mai lasa la fiert 15-20 min la foc mic amestecand, ca orezul sa nu se prinda. Dupa aceasta se acreste cu bors sau otet, se potriveste de sare si piper dupa gust, se adauga tarhonul  si se mai lasa sa dea un clocot - doua.
          Dupa 15-20 min se drege cu ou si cu smantana cum s-a aratat in retetele precedente.

Se serveste traditional  de Paste ca fel intai, cu smantana si crutoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu