miercuri, 6 aprilie 2011

Plachie de Crap

Ingrediente

- doua file-uri de crap cam asa 1,5-2 kg sau crap intreg
- 4-5 cepe mari asa ca pumnu' taiate "pestisori"
- doi ardei grasi taiati cubulete
- 2-3 rosii taiate rondele
- 2-3 foi de dafin
- 50 gr pasta de rosii
- 150 ml ulei
- 150 ml vin alb demisec
- 150 gr masline negre
- 1/2 lingurita boia dulce
- sare, piper dupa gust

Mod de preparare

             Crapul proaspat prins se curata de solzi se eviscereaza si se fileteaza (se ia si pielea daca nu va place) apoi se taie in bucati asa cam de o palma. Apoi se spala si se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece intr-un castron. Ceapa impreuna cu ardeiul se calesc intr-un ceaun mare in 75 ml ulei  pana ceapa devine sticloasa si se inmoaie.


             Urmeaza sa luam o tava in care asezam un strat de ceapa calita peste care aranjam pestele, completam cu ceapa calita imprejurul lui, aruncam si maslinele, asezam rondelele de rosii fara sa acoperim pestele prea tare, presaram boiaua, punem si foile de dafin, restul de ulei si 100 ml apa in care am omogenizat pasta de rosii.
             Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul inclazit in prealabil la 375 C.
             Dupa aproximativ 45-50 min, timp in care din cand in cand mai scoatem tava si mai stropim

 pestele cu sosul format, se scoate folia de aluminiu, se stropeste pestele cu vin si apoi se mai lasa la cuptor inca 15-20 min, stropind din cand in cand cu sos sa se rumeneasca frumos fara sa se usuce!.

P.S.  Aveti grija caci in file mai sunt oase in forma de "y"


Se serveste ca fel principal, cu mamaliguta, si nu uitati o butelie de "Tamaioasa Romaneasca"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu