Ingrediente:
- cap, coada si rinichi de miel
- o ceapa mijlocie
- 500 gr macris
- un galbenus de ou
- 250 gr smantana
- 50 gr orez
- 50 ml ulei
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea, rinichi si capul crapat in doua se spala si se pun in apa rece 15-20 min. Creierul se fierbe separat. Ceapa taiata marunt se caleste usor 2-3 min. in ulei intr-o oala de 3-4 litri. Se adauga carnea cu tot cu apa in care a stat, putina sare si se lasa la fiert aprox. o ora, timp in care spuma se colecteaza cu spumiera. Dupa ce carnea a fiert se scoate si se dezoseaza, se curta pielita de pe limba apoi se pune inapoi in ciorba.
Macrisul se spala si se curata de codite, se poate taia mai marunt dar nu este recomandat pentru ca dupa fierbere devine foarte moale, se pune in ciorba, se adauga orezul si se lasa inca 20-30 min la fiert. Cand toate sunt fierte se potriveste de sare si piper si daca datorita macrisului ciorba nu este suficient de acra, se mai poate adauga otet dupa preferinta fiecaruia.
La sfarsit se drege cu ou si cu smantana ca la reteta precedenta.
Se serveste traditional de Paste, cu smantana si paine proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu