miercuri, 6 aprilie 2011

Ciorba de fasole cu afumatura

Ingrediente

- 2 cutii de fasole prefiarta (850 gr cutia)
- 1 ciolan, 3-4 "adidasi" sau kaizer afumat cam 750 gr
- o ceapa curatata dar nu taiata
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/4 radacina de telina
- 1/2 lingurita de boia dulce
- 65 gr pasta de rosii
- o lingurita leustean tocat
- sare, piper dupa gust

Mod de preparare

             Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala potrivita ca marime, impreuna cu ceapa si telina intregi si morcovii si patrunjelul taiati cubulete, avand grija ca pe masura ce fierbe sa colectam spuma cu spumiera. Ceapa si telina se scot dupa aproximativ 45 minute, cu grija sa nu se imprastie, iar carnea cand este fiarta se scoate pe o farfurie si se taie felii, daca este kaizer, sau se dezoseaza daca este ciolan si se taie potrivit ca marime.
             Adaugam fasolea in oala cu zeama cu tot, carnea, pasta de rosii amestecata cu boiaua si putina zeama, potrivim de sare si piper si lasam la fiert cam 30 min, dupa care presaram leusteanul, mai dam un clocot sub capac si ...gata.

Se serveste ca felul intai, cu smantana si ceapa verde sau uscata, si paine sau crutoane asezonate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu