- 2-3 capatani salata verde
- 3-4 catei de usturoi
- o lingura de marar tocat marunt
- o lingurita rasa de vegeta
- 300 ml lapte batut sau jintuiala
- 2 oua
- 50 grame slaninuta
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Salata verde se spala in doua trei ape, se scurge, iar apoi se taie in fasii transversale cam de 1cm si se pune la fiert intr-o oala de marime potrivita in care adaugam si putina sare.
Cand salata este aproape fiarta se aduga vegeta, usturoiul maruntit si piperul, mai lasam la fiert inca 10-15 min, dupa care se ia de pe foc, se adauga si mararul iar apoi se lasa sa se "stampere".
Slaninuta se rumeneste intr-o tigaie, ouale se bat si se condimenteaza iar apoi se prepara o omleta cu slaninuta, care cand este gata, o rasturnam pe un fund de lemn si o taiem patratele cam de 2x2 cm.
Acestea se adauga in supa de salata iar in final se toarna laptele batut sau jintuiala se amesteca usor si se potriveste de sare si piper, daca mai este necesar.
Se serveste calduta, cu smantana si balmos fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu