- doua felii de ceafa de porc asa cat capacul de la oala
- 5-6 catei de usturoi
- sare, piper
Mod de preparare
Daca inca nu v-a interzis doctoru' , aceasta este una din cele mai bune bucatele din porc. Pregatirea traditionala este simpla, iar servirea trebuie neindoielnic facuta cu mujdei de usturoi, asa ca sa mai reduca din efectele nefaste ale carnii.
Dar sa revenim, feliile de carne se spala si se zvanta, sau sterg cu servete si se condimenteaza numai cu sare si piper pe ambele parti, apoi se pun in astepate pe o farfurie. Intre timp se prepara mujdeiul dupa reteta anterior descrisa pe acest blog.
Se pregateste si gratarul care trebuie sa fie infierbantat bine dar cu jaratec molcom sa nu ardem carnea si sa o facem ca iasca.
Cand gratarul este pregatit asezam bucatile de ceafa si le lasam intre 3 si 5 minute pe o parte pana fac zabrele maronii si incepe sa musteasca zeama din ele. Atat nu mai mult !
Pentru cine are, gratarele se pot pregatii cu succes la disc, concomitent cu garnitura, cine n-are...
Se servesc apoi calde cu garnitura ce va pofteste inima si neaparat cu mujdei de usturoi sau Salata la Romani.
Cum se numeste ceafa de porc in America?
RăspundețiȘtergerePork shoulder.
RăspundețiȘtergere