duminică, 19 februarie 2012

Tocanita de pui cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1/2 kg de ciuperci
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 300 gr smantana
  • sare, piper dupa gust
  • o lingurita rasa de legume uscate pisate
  • o lingura frunze de patrrunjel
  • 50 ml ulei masline
Mod de preparare

             Intr-un ceaun se pune uleiul, capa taiata marunt si pulpele de pui taiate in doua, apoi se pun la calit la foc molcom. Ciupercile se curata si se spala bine se taie in doua sau in patru, depinde cat sunt de mari apoi, cand ceapa si pulpele sunt calite, se adauga in ceaun fara sa se scurga de apa. 
             Se pune capacul se adauga si legumele pisate si se lasa sa fiarba inabusit sa lase zeama, iar din cand in cand se amesteca usor completand cu putina apa daca este nevoie.
             Dupa ce sunt fierte se adauga smantana amestacand usor sa se omogenizeze, dupa care se presara patrunjelul si se lasa inca 5-10 min la fiert.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu