duminică, 19 februarie 2012

Salata de vinete

Ingrediente:
  • 4 vinete frumoase
  • 1/4 ceapa rosie
  • 100 ml ulei masline
  • un ardei galben
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare, dupa gust

Mod de preparare
             Vinetele proaspete se pun la copt la foc cu jaratec tare sa se coaca repede sa nu se afume si inegrasca. Se scot cand sunt coapte si se curata de pielita, se cresteaza in lung si se pun pe un fund de lemn inclinat putin,  sa se scurga zeama. Alaturi de vinete se pune si ardeiul sa se coaca, dupa care se curata de pielita si se taie marunt.
Ceapa  rosie se taie marunt, marunt de tot, urmand sa adaugam in salata dupa gust.
            Dupa ce sunt scurse, vinetele se toaca bine, bine cu un tocator de lemn si se pun intr-un vas. Din cele doua galbenusuri si ulei se prepara o maioneza si se amesteca cu vinele tocate, apoi adaugam ardeiul, sare si ceapa dupa gust,  insa nu prea multa ceapa pentru a nu "ascunde" gustul vinetelor. Pentru varianta "de regim" se recomanda a fi preparate fara maioneza.

Se servesc reci ca aperitiv, pe tartine de paine proaspata si insotite de rosii.




P.S. Recomandare: NU acriti salata de vinete si NU puneti usturoi !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu