- o aripa de curcan, afumata
- 1 kg varza de Buxelles
- 1/2 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1/4 telina
- 60 gr pasta de rosii
- 1 lingurita boia dulce
- sare, piper dupa gust
- o lingurita de marar maruntit
- o lingurita de cimbru
Mod de preparare
Intr-o oala pe masura punem la fiert aripa de curcan cu putina sare. Dupa ce da cateva clocote, prima apa se poate arunca pentru a nu fi prea persistent gustul de afumatura, apoi se pune alta apa si se fierbe pana se desprinde de pe os. Dupa ce a fiert, aripa se scoate pe o farfurie sa se raceasca, pentru a putea fi dezosata si eventual lua si pielea jos, daca nu va place sau v-a interzis doctoru'.
Ceapa, impreuna cu morcovul, telina si patrunjelul taiate marunt se pun la calit intr-o lingura de ulei si in cratita binenteles, iar cand ceapa devine sticloasa se adauga boiaua si se stinge cu un polonic de supa de pe aripa. Varzutele de Bruxelles se spala bine, se taie cotorul si apoi se taie in doua sau in patru, cum preferati.
In apa in care a fiert aripa, se completeaza cu apa se adauga legumele calite si se pun la fiert, apoi cand sunt aproape fierte se adauga si varzutele, condimentele si pasta de rosii. Lasam sa fiarba 15-20 min, adaugam spre sfarsit si carnea taiata bucatele si mai fierbem numai cateva minute sa nu se prea inmoaie varzutele.
Se serveste ca fel intai cu smantana si crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu