miercuri, 8 februarie 2012

Biban la gratar

Ingrediente:


  • un biban mariciel
  • sare, piper
  • lamaie sau mujdei

Mod de preparare
       
       Bibanul proaspat prins se spala si se eviscereaza, dar nu se curata solzii. Se condimenteaza apoi pe dinauntru cu sare si piper si se lasa sa se patrunda cam 15-20 min. 
      Intre timp se pregateste gratarul cu un jaratec molcom, fara flacara.
      Se aseaza bibanul pe gratar si se tine pe o parte, pana incep sa se arda inotatoarele si sa faca dungi brun inchise de la gratar, apoi se intoarce pe partea cealalta inca vreo 10-15 min.
      Dupa ce se ia de pe gratar, se pune pe un fund de lemn si se decojeste de pielea cu solzi, ramanand doar carnea alba si zemoasa. 


Se serveste cald cu mamaliguta si mujdei sau lamaie. Se poate si dezosa si dupa ce se raceste, se poate prepara cu maioneza, dupa reteta publicata mai devreme tot pe acest blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu