miercuri, 25 ianuarie 2012

Iepure cu sos de ardei copti si ciuperci

Ingrediente:

  • un iepure
  • 6-8 ardei capia copti si marinati
  • 250 gr galbiori sau champignons
  • o ceapa mijlocie
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, boia 
  • 2-3 foi de dafin
  • masline
  • 6-8 felii subtiri de slanina afumata

Mod de preparare
          Iepurele se jupuieste si se eviscereza, se indeparteaza capul si labutele, dupa care se pune la marinat in vin aprox 12 ore. Se coc ardeii capia, se scoate cotorul si se pun in sosul pregatit pentru marinat - apa, otet, ulei, zahar, sare,  iar apoi se maruntesc in blender. Ciupercile se spala si se taie felioare apoi se calesc impreuna cu ceapa, taiata si aceasta marunt.
         Iepurele marinat se transeaza, se condimenteaza si se aseaza intr-o tava. Se pun apoi ciupercile si ceapa imprejur, se toarna si sosul de ardei copti, se pun si maslinele iar apoi carnea se acopera cu feliute de slanina. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru cca. 45-60min. depinde cat este de mare si de batran.




         Dupa 45 min. se verifica daca este patruns si daca da, se mai lasa 15-20 min la cuptor fara folie sa se rumeneasca.

Se serveste cald, cu crutoane, garnitura de cartofi copti sau orez. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu