- 600 gr faina 000
- 3 oua
- un plic zahar vanilat
- 50 ml ulei
- 600 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- putina sare
Mod de preparare
Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu ouale, si se adauga treptat laptele sa se omogenizeze amestecul. Se adauca apoi zaharul, uleiul, apoi putina sare si se amesteca cu mixerul pana la omogenizarea completa a amestecului. Se pune apoi si apa minerala care le va face mai pufoase la coacere.
Luam apoi o tigaie cu diametrul de aprox. 18-20 cm pe care o punem la incalzit la foc mediu de preferinta pe o plita nu direct pe flacara si in care punem cate o picatura de ulei inainte de a pune aluatul pentru fiecare clatita. Cand s-a infierbantat tigaia se ia cu un polonic cam jumatate de aluat si se toarna in tigaie rotind in acelasi timp tigaia sa se intinda compozitia pe tot fundul acesteia. Se intoarce cu ajutorul unei palete ca acea din imagine, pe ambele parti. Se coace pe ambele parti apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se procedeaza asa pana la epuizarea compozitiei, avand grija sa amestecam tot timpul compozitia altfel faina se lasa la fund.
Mod de servire
- se pot umple cu dulceata, rula sau impatura in sfert de cerc, puse pe farfurioara, pudrate cu zahar si flambate
- se pot umple ce branza de vaca dulce, amestecata cu zahar si coaja de lamaie
- se pot aseza in straturi, cu cascaval intre, apoi se pun la cuptor 10-15 min si servi cu smantana, ca aperitiv
- se pot umple cu urda amestecata cu un ou, marar, si zahar, caz in care umplutura se pune in tigaie pe jumatate din clatita si apoi cealalta jumatate se impatura peste, lasand un pic sa se coaca
- si una care nu multi o stiu, in compozitie se pot pune unul sau doua mere razuite si stoarse bine de zeama, dupa care coacem clatitele rezultand... clatite cu mere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu