- 4 picioare de porc
- urechi, sorici daca mai aveti
- 1 limba de porc
- 1/2 cap de porc
- ceva carne macra
- 4-5 catei usturoi
- 1 ceapa
- sare si piper doar o scanta
Mod de preparare
Toate cele de mai sus curatate si spalate se pun intr-o oala mare la fiert la foc mediu avand grija sa nu se prinda de fund ( mai ales soriciul). Ceapa si cateii de usturoi se lasa intregi, doar pentru gust. Pe timpul fierberii se spumeaza tot timpul pentru a obtine o racitura frumoasa transparenta.
Se lasa la fiert pana se desprind toate de pe oase, dupa care se strecoara si se lasa zema deoparte iar carnea se dezoseaza, limba se curata de pielita, apoi toate se taie in bucati potrivite si se impart frateste in boluri de supa. La sfarsit se toarna zeama in care au fiert, peste ele si se pun la rece pana adoua zi. Daca atunci cand puneti zeama constatati ca este prea multa grasime deasupra, aceasta, dupa ce se linisteste putin, se poate lua cu o lingura.
Se servesc reci rasturnandu-se din bol pe o farfurie intinsa, se condimenteaza cu sare, piper, si boia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu