- o cutie de foi pentru strudel
- 500gr branza de vaca
- 50gr cascaval razuit
- 4 oua
- o lingurita rasa de frunze de busuioc maruntite
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Umplutura se prepara astfel:
se amesteca branza de vaca impreuna cu cascavalul razuit marunt, se condimenteaza cu sare si piper apoi se pune si busuiocul si se omogenizeaza bine. Ouale se sparg intr-o farfurie si se bat bine, apoi se toarna peste branza, (pastram doar cat sa putem unge ultimul strat de foi) si se amesteca din nou pana se omogenizeaza rezultand o pasta.
Foile din cutie, (eu din acelea am folosit ca nu am ajuns inca la performanta sa le prepar singur) se impart in doua straturi egale. Intr-o tava pe masura unsa cu putin unt, se aseaza primul strat de foi, peste care se pune umplutura de branza. Se pune al doilea strat de foi dupa care se unge cu oul ramas, apoi cu un cutit bine ascutit, se taie in patrate ca in foto alaturata.
Dupa taiere se presara putin cascaval si se da la cuptorul incins in prealabil la 180* C pentru 50 min.
Se serveste calda sau rece ca aperitiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu