vineri, 13 ianuarie 2012

Stiuca cu mamaliguta si mujdei

Ingrediente:

  • o stiuca marisoara
  • sare, piper dupa gust
  • 3-4 linguri faina alba
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de faina de malai



Pentru mujdei
  • 5-6 catei usturoi
  • o lingurita de ulei 
  • 2 linguri smantana 
  • 50-100 ml apa minerala
Mod de preparare

             Stiuca se spala si eviscereaza, se taie capul si se pune deoparte pentru ciorba, iar restul se taie "potcoave" pana cam la o palma de coada care se lasa si aceasta pentru ciorba.
             Bucatile se condimenteaza si  se dau apoi prin faina alba, ouale batute si ultima data prin malai. Se pun apoi la prajit intr-o tigaie intinsa si avand ulei cam de un deget. Se rumenesc frumos pe ambele parti pana prind o culoare usor aramie, dupa care se scot intr-o farfurie cu un servet de hartie, sa absoarba uleiul ramas.

             Usturoiul se piseaza intr-un mojar impreuna cu putina sare grunjoasa, apoi se adauga o lingurita de ulei si se amesteca energic pana devine o pasta ca o maioneza. 
Se adauga apoi smantana si se amesteca bine, iar apoi se poate subtia daca se doreste, cu apa minerala, dar nu prea mult doar atat cat sa curga usor din lingura.





Traditional se serveste cu mamaliguta, totul stropit bine cu mujdei si... o bardaca de vin, alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu