- 1 kg cotlet de porc fara os
- sare, piper dupa gust
- o bucatica de slanina
Mod de preparare:
Bucata de cotlet se taie in sase felii, mie asa imi iese dintr-un kg de cotlet. Se spala se sterge cu un stergar si se condimeteaza apoi cu sare si piper.
Gratarul se pune la incins, pe plita de data aceasta caci este iarna afara, se unge cu o bucatica de slanina iar cand aceasta incepe sa sfaraie se pune carnea.
Focul trebuie sa fie putin peste mediu, si se verifica carnea, partea dinspre gratar, din cand in cand, iar cand se constata ca a facut dungi brun inchis de la gratar, se intoarce.
De regula nu ar trebuii sa dureze mai mult de 5-7 minute pe o parte, altfel gratarul va fi sec.
De regula nu ar trebuii sa dureze mai mult de 5-7 minute pe o parte, altfel gratarul va fi sec.
Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi pai si mujdei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu