Dovleacul copt, nu in aceasi masura de rafinat ca si castanele coapte, dar deosebit de apreciat pe timpul bunicilor, ma incanta de fiecare data cand il prepar si mananc
Tot ce aveti nevoie este un dovleac frumos cu coaja alba, o tava si un cutit bun. Dovleacul se spala, se taie in doua iar cu o lingura se scobesc samburii, care daca doriti se pot separa , spala, usca si praji cu sare. Dovleacul se taie apoi in felii in forma de potcoave iar apoi fiecare felie in doua, asta pentru a se coace mai usor.
Se aseaza apoi in tava si se pune in cuptorul incalzit cam la 200 C pentru 1 ora sau mai mult, verificand din cand in cand daca este gata prin presarea usoara cu mana inmanusata. Cand este moale si rumenit inseamana ca este gata.
Daca se rumeneste inainte de a se inmuia se reduce putin focul.
Se serveste cald sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu