duminică, 4 noiembrie 2012

Salata de Boeuf

Legumele si carnea  puse deoparte dupa preparea supei de carne de vita, vor fi ingredientul bine cunoscutei Salate de Boeuf, un aperitiv foarte apreciat in mai toate ocaziile sau mesele de Duminica in familie.

Ingredientele sunt cele cunoscute si puse deoparte mai inainte dar in plus vom avea nevoie de o maioneza preparata din 2-3 galbenusuri de ou, o lingurita de mustar, sare si piper dupa gust, si 2-3 castraveciori murati.
Legumele si carnea se taie in cubulete marunte si se pun impreuna intr-un castron pe masura. 
Separat se prepara maioneza din cele trei galbenusuri in care se adauga mustarul, as zice nu chiar o lingurita ci dupa gustul fiecaruia.
Maioneaza se toarna peste legume si carne  si se omogenizeaza  cu acestea, apoi se poate orna cu frunze de patrunjel cret, sau pentru o prezentare protocolara se poate acoperii cu un strat subtire de maioneza care se intinde cu grija iar apoi se striaza cu furculita.



Se serveste rece, ca aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu