Suntem in plin sezon de pescuit la Somon.
Din pacate un an nu prea bun, datorita secetei care a facut ca raurile tributare Lacului Michigan sa fie cu un nivel al apei foarte scazut, astfel incat pestii nu prea pot urca pe rau.
Am reusit totusi sa capturez cateva exemplare destul de frumoase, incat sa reusesc sa pregatesc aceasta tocanita.
Daca va place mancarea de ficat cu ceapa, nu este nici un motiv ca sa nu deveniti adeptul acestei mancari de maruntaie de somon.
Dupa cum bine stiti somonul este un peste rapitor. in perioada de "bataie" nu mananca aproape deloc, asa ca gatiti maruntaiele in timpul unei "curatiri a organismului".
Ingrediente
Din pacate un an nu prea bun, datorita secetei care a facut ca raurile tributare Lacului Michigan sa fie cu un nivel al apei foarte scazut, astfel incat pestii nu prea pot urca pe rau.
Am reusit totusi sa capturez cateva exemplare destul de frumoase, incat sa reusesc sa pregatesc aceasta tocanita.
Daca va place mancarea de ficat cu ceapa, nu este nici un motiv ca sa nu deveniti adeptul acestei mancari de maruntaie de somon.
Dupa cum bine stiti somonul este un peste rapitor. in perioada de "bataie" nu mananca aproape deloc, asa ca gatiti maruntaiele in timpul unei "curatiri a organismului".
Ingrediente
- maruntaiele de la 5 somoni sau cati aveti, ficat inima si lapti;
- o ceapa mare taiata "pestisori"
- 50 ml ulei de masline
- 4-5 rosii uscate
- un pumn de masline negre fara samburi
- o lingurita rasa de paprika dulce
- 100 ml vin alb sau roze
- sare si piper dupa gust si o crenguta de rozmarin
Mod de preparare
Maruntaiele se spala si se lasa pe o farfurie. Ceapa se pune la calit in ulei de masline si cand devine transparenta se adauga paprika si se mai amesteca de 3-4 ori ca sa se prajeasca si aceasta putin.
Se pun apoi maruntaiele in ceaun se completeaza cu 200 ml de apa dupa care punem si rosiile taiate cat mai marunt si maslinele intregi si se pune capacul lasand la fiert totul cam 30 min.
La sfarsit adaugam crenguta de rozmarin, piperul, si paharul cu vin, inabusim totul inca 10 min si mancarica este gata.
Tocanita se serveste calda cu paine proaspata sau mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu