- 2-3 cutii de fasole prefiarta (850gr cutia) sau fasole uscata 1,5kg
- 4 perechi de carnaciori
- o ceapa taiata marunt
- o lingurita frunze de leustean taiate marunt
- 50 ml ulei
- o lingurita rasa de boia de ardei dulce
- 65 gr de pasta de rosii
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Carnaciorii se prrajesc in putin ulei la un loc cu ceapa taiata marunt cand ceapa devine sticloasa se adauga boiaua si se stinge cu putina apa.
Doua din conservele de fasole, deschise in prealabil, se scurg de zeama si se pun in ceaun impreuna cu cea de-a treia, care se pune cu zeama cu tot, dar fara cutie, adaugam pasta de rosii, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam la fiert sub capac la foc mic aprox 30-45 minute. Daca se foloseste fasole uscata, aceasta se lasa la inmuiat de cu o seara inainte, iar apoi se pune la fiert, se arunca prima apa dupa care se fierbe pana se inmoaie dar fara sa crape bobul.
In sfarsit adaugam carnaciorii, presaram leusteanul si mai dam un clocot, doua dupa care se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu